28 de novembre de 2009
10.00 h
Palamós. Casa del Mar
Inscripció gratuïta a dir.cem@udg.edu
El peix és important per a nosaltres per l’activitat econòmica que genera i per les manifestacions culturals i socials que comporta i per aquest motiu volem posar valor al que envolta la cuina del peix i donar-ne coneixement . Així, des de la Càtedra d’Estudis Marítims (Universitat de Girona – Ajuntament de Palamós) proposem un matí de treball, en què professionals i experts presentaran i intercanviaran els seus coneixements sobre la importància cultural, gastronòmica, econòmica, nutricional, etc. de la cuina del peix, i el seu valor en les taules del nostre país i els beneficis de la seva inclusió en les nostres dietes.
Programa
10.00 10.00 h Rebuda dels participants
10.15 h Inauguració de la jornada
10.30-11.30 h Patrimoni gastronómic i turisme. Noves tendències entre turisme i cultura: el cas del peix
Xavier Medina
Antropòleg, director acadèmic i de programes del departament de Sistemes Alimentaris, Cultura i Societat . Universitat Oberta de Catalunya.
11.00-11.30 h L'evolució de la cuina del peix des del segle XIX
Pep Vila
filòleg i especialista en història de la cuina
11.30-11.50 h Pausa café
11.50-12.20 h El valor nutricional del peix de costa en la dieta mediterrània
Blanca Raido
nutricionista. Fundació Dieta Mediterrània
12.20-12.50 h Peixos amb sobreexplotació comercial i "peix sense preu"
Joan Maria Ribas
cuiner. Fundació Slow Food
Marta Cavallé
Acció Natura
12.50-13.20 h De la cuina de barques al turisme gastronòmic
Xavier Veciana
cuiner i membre de l'Associació de Restauradors i Comerciants del Serrallo, Tarragona
Josep R. Tules, Pitu Mosquits
pescador d'arrossegament del Serrallo, Tarragona
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada