Museu de la Pesca

Subscribe Twitter

10 de juliol del 2009

Proposta de Reserva Marina d'Interès Pesquer de les Illes Formigues


El passat dimarts 7 de juliol representants de la Dirección General de Recursos Pesqueros y Acuicultura del Ministerio de Medio Ambiente y Medio Rural y Marino van presentar a la Casa del Mar de Palamós la proposta de disseny de la futura Reserva Marina d'Interès Pesquer de les Illes Formigues. Aquest projecte, impulsat per la Confraria de Pescadors de Palamós, havia aixecat una nombrosa expectació entre tots els sectors econòmics i socials implicats que utilitzen l'espai marí pròxim als illots: pescadors, submarinistes, pescadors esportius, nàutica d'esbarjo, etc.


Suspesant la rellevància de la indústria turística de la zona - que s'havia reiteradament manifestat en contra de la reserva - finalment el Ministerio ha decidit exloure de la proposta la zona de reserva integral i mantenir unes zones d'usos registringits. Dins de l'àrea de la reserva, de 3667 ha., es gestionaran les activitats mitjançant un pla d'usos que estarà acabat, segons el propi Ministerio, a finals d'any. La proposta presentada ha estat ben rebuda per tots els actors implicats.

Paral·lelament la Fundació Promediterrània ha iniciat una campanya informativa sobre la futura reserva marina per mitjà d'uns plafons explicatius ubicats a l'entrada del Museu de la Pesca.

Consulteu el document informatiu elaborat pel Ministerio, junt amb altre informació d'interès (documents tècnics, dossier de premsa, jornades) a la pàgina web de Documare.