Museu de la Pesca

Subscribe Twitter

5 d’octubre del 2010

PRIMERS RESULTATS DEL CENSUS OF MARINE LIFE

El projecte "Census of Marine Life" ha significat una nova etapa en la "era dels descobriments" en biodiversitat marina. Durant els darrers 10 anys centenars de grups de recerca han treballat de forma coordinada per inventariar les espècies animals i vegetals de tots els mars del món. De moment s'ha aconseguit referenciar 250.000 espècies diferents, si bé els científics estimen que podrien ascendir al 1.000.000 d'espècies. El projecte ha tingut un cost de 650 milions de dòlars, i els resultats s'han presentat aquest mes d'octubre a Londres.
A més de l'inventari animal i vegetal, els científics han pogut constatar els profunds canvis que estan patint el oceans. La contaminació, la sobrepesca, la pèrdua d'hàbitats o el canvi climàtics han provocat greus alteracions en els ecosistemes i han provocat una pèrdua irremissible de biodiversitat.
La greu situació en que es troba el mar contrasta amb les maravelles que encara alberga, la fascinant bellesa dels animals que hi viuen i l'enorme diversitat de formes de vida que s'han desarrotllat en el medi marí. La web del Census of Marine Life recull tota la informació referent a la recerca, publicacions, imatges, bases de dades i moltes coses més sobre la riquesa biològica dels oceans.