L'activitat Recerca en Viu, organitzada per Documare i per la Càtedra d'Estudis Marítims, acosta al públic la metodologia de la recerca etnogràfica aplicada a la cuina i la gastronomia marinera. Les sessions s'emmarquen en el projecte d'investigació "Els origens de la oferta restauradora de peix a la comarca del Baix Empordà: la cuina dels pescadors", impulsat per la Fundació Promediterrània amb la col·laboració de l'Agència d'Ajuts Universitaris i de Recerca de la Generalitat de Catalunya.
Florian Pí |
![]() |
Encarnació Martí |
Barbara Borras |
![]() |
Miquel Fiol i Ramon Boquer |
Les sessions de cuina tenen per objectiu documentar la cuina tradicional dels pescadors del Baix Empordà de la mà dels seus protagonistes: pescadors i dones, fills i filles de pescadors que conserven en la memòria la gastronomia popular del mar. S'enregistres els ingredients, tècniques i procediments que defineix aquesta cuina, la de la barca i la transmessa a les llars. Aquesta recopilació crearà un corpus culinari que ha de servir per delimitar i aprofundir en el coneixement i contextualització de la cuina marinera de casa nostra.
Fins al moment s'han dut a terme les següents sessions:
- Romesco de gatets. Mercé Brull
- Fideuat. Fina Romera
- Fideus amb anxoves. Miquel Fiol
- Arròs a la cassola. Encarnació Martí
- Porquet amb patates. Sofia Aixarch
- Suquet de congre. Florian Pí
- Sèpia amb pèsols. Barbara Borràs
Les sessions són gratuïtes i obertes
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada