Museu de la Pesca

Subscribe Twitter

16 de juny del 2011

NOVES SESSIONS DE RECERCA EN VIU, A L'ESPAI DEL PEIX

L'activitat Recerca en Viu, organitzada per Documare i per la Càtedra d'Estudis Marítims, acosta al públic la metodologia de la recerca etnogràfica aplicada a la cuina i la gastronomia marinera. Les sessions s'emmarquen en el projecte d'investigació "Els origens de la oferta restauradora de peix a la comarca del Baix Empordà: la cuina dels pescadors", impulsat per la Fundació Promediterrània amb la col·laboració de l'Agència d'Ajuts Universitaris i de Recerca de la Generalitat de Catalunya.

Sofia Aixarch
Florian Pí
Encarnació Martí
Barbara Borras
Miquel Fiol i Ramon Boquer

Les sessions de cuina tenen per objectiu documentar la cuina tradicional dels pescadors del Baix Empordà de la mà dels seus protagonistes: pescadors i dones, fills i filles de pescadors que conserven en la memòria la gastronomia popular del mar. S'enregistres els ingredients, tècniques i procediments que defineix aquesta cuina, la de la barca i la transmessa a les llars. Aquesta recopilació crearà un corpus culinari que ha de servir per delimitar i aprofundir en el coneixement i contextualització de la cuina marinera de casa nostra.

Fins al moment s'han dut a terme les següents sessions:
  • Romesco de gatets. Mercé Brull
  • Fideuat. Fina Romera
  • Fideus amb anxoves. Miquel Fiol
  • Arròs a la cassola. Encarnació Martí
  • Porquet amb patates. Sofia Aixarch
  • Suquet de congre. Florian Pí
  • Sèpia amb pèsols. Barbara Borràs
Les sessions són gratuïtes i obertes