Museu de la Pesca

Subscribe Twitter

14 de setembre del 2007

Jornades tècniques sobre Reserves Marines d'Interés Pesquer

La Càtedra d'Estudis Marítims (Universitat de Girona - Ajuntament de Palamós) ha presentat aquest divendres el programa de les Jornades Tècniques sobre Reserves Marines d'Interés Pesquer, a celebrar els pròxims 5 i 6 d'octubre al Museu de la Pesca de Palamós. L’objectiu d’aquestes jornades és donar a conèixer i debatre la problemàtica de la creació d’Àrees o Reserves Protegides d’Interès Pesquer, des de la perspectiva dels pescadors artesanals i la relació amb tots els altres usuaris del medi marí. Aquestes zones, promogudes des de l’any 1980, demostren el seu èxit a l’hora d’augmentar l’abundància i la mida dels peixos i el nombre de captures. A Catalunya, només hi ha una Reserva Marina d’Interés Pesquer, la Masia Blanca, a més de les reserves marines del Cap de Creus, de les Illes Medes i de Ses Negres.


Mitjançant les reserves marines, es regulen els usos i l'explotació del medi marí, per tal d'incrementar-hi la regeneració natural dels recursos i conservar-hi els ecosistemes marins més representatius, que contribuiran a la millora dels recursos pesquers i de la biodiversitat.

Aquestes jornades s’emmarquen en l’interès mostrat per la Confraria de Pescadors de Palamós i la Càtedra d’Estudis Marítims (Universitat de Girona – Ajuntament de Palamós) de crear a les illes Formigues una Reserva Marina d’Interès Pesquer.

Es proposen dos dies de treball, on professionals, representants de les administracions i experts debatran, donaran resposta i exposaran diferents punts de vista sobre el paper de les reserves marines i la seva explotació.
Podeu descarregar el programa de les jornades aquí