Museu de la Pesca

Subscribe Twitter

20 d’agost del 2009

Curs de Navegació Tradicional, a Palamós

A partir del dissabte 19 de setembre, la Càtedra d’Estudis Marítims (Universitat de Girona – Ajuntament de Palamós) engegarà el Curs de Navegació Tradicional, adreçat a persones majors de 18 anys amb interès per la navegació tradicional.
L'objectiu és donar a conèixer totes les tècniques de la navegació a vela i fomentant els valors del patrimoni marítim del nostre litoral, on el vaixell de vela llatina "Rafael", construït l'any 1915 i amb base al port de Palamós, serà l’element que aglutinarà bona part de l’activitat.
Els participants coneixeran, a través d'experts del món del patrimoni marítim i de la navegació, les característiques i les tècniques de la navegació a vela, les parts del vaixell, l’aparell o les maniobres amb la vela llatina.
Les sessions es faran durant dos caps de setmana. El dissabte 19 de setembre de 9 a 14 i de 15 a 21h es dedicarà a la part teòrica: conceptes com una introducció al patrimoni marítim, a la navegació i la construcció naval (amb una visita comentada a una drassana tradicional), una introducció a la vela llatina, a l’aparell, a les maniobres a peu de barca, entre d’altres. El diumenge 20 de 10 a 14h es navegarà.
Durant el segon cap de setmana es navegarà al llarg de la costa a bord del Rafael. La sortida serà el dissabte 26 a les 10h i la tornada a porta les 19h. El diumenge 27 la sortida serà a les 10 i la tornada a les 19h.
Ja està obert el període per a poder fer la reserva de plaça per a participar en aquests tallers, un requisit previ a la inscripció i que caldrà fer a la seu de la Càtedra d’Estudis Marítims (Universitat de Girona – Ajuntament de Palamós), a la Casa Montaner, pl. Països Catalans de Palamós o bé per telèfon al 972 601 244 i al 972 600424, o bé via mail a dir.cem@udg.edu.
El preu del curs és de 125 € amb 10% de descompte pels estudiants de la UdG i Amics del Museu de la Pesca. Aquest curs ha estat reconegut per la UdG amb 2 crèdits de lliure elecció. Per aconseguir-los, als alumnes de la UdG se’ls hi realitzarà un control ’assistència i una avaluació individual i escrita el darrer dia del curs.
El Curs de Navegació Tradicional està organitzat per la Càtedra d’Estudis Marítims (Universitat de Girona – Ajuntament de Palamós), compta amb el patrocini del Centre de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, la Diputació de Girona i el Consell Comarcal del Baix Empordà; i amb la col•laboració del Museu de la Pesca, de Rafael Embarcació de Vela Llatina, de l’Associació de la Costa Brava per al Patrimoni Marítim (L’Estrop) i dels Amics del Museu de la Pesca.