Museu de la Pesca

Subscribe Twitter

29 d’abril del 2011

METODOLOGIA DE RECERCA ETNOLÒGICA: JORNADA DE TREBALL PER A INVESTIGADORS

Palamós, divendres 6 de maig de 2011

Coincidint amb la publicació per part del Centre Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana del manual “Metodologia de Recerca Etnològica”, la Càtedra d'Estudis Marítims, de la Universitat de Girona, organitza una sessió de treball dirigida als investigadors en la que els tècnics del Centre de Promoció explicaran de manera pràctica el procés de recerca etnològica aplicable als programes de l'Inventari del Patrimoni Etnologic de Catalunya: enregistrament d’entrevistes, les fonts documentals, l’anàlisi de continguts, la introducció de la información a les bases de dades IPEC, els drets d’autor, etc…

Programa

9.30 h Rebuda dels participants

9.45 h Qué és l’Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya? Tipus de projectes de recerca (beques, documentació, anàlisi)

10.15 – 10.45 h
Claus per presentar un projecte de recerca amb garanties d’èxit

10.45 – 11.15 h
Les diferents fases d’una recerca

11.15 – 11.30 h Pausa cafè

11.30 – 12.00 h
El treball de camp

12.00 – 12.30 h
L’enregistrament de les entrevistes

12.30 – 13.00 h
Les bases de dades i les diferents fitxes de l’Inventari del Patrimoni Etnològic

13.00 – 13.30 h
Els drets d’autor

13.30 – 14.00 h
La difusió i la rendibilització de la recerca


Inscripció gratuïta a: dir.cem@udg.edu
Parc dels Països Catalans s/n, Palamós
Com arribar? Aquí

11 d’abril del 2011

ESPECIAL SETMANA SANTA: PETITS XEFS A L'ESPAI DEL PEIX

nens_cuinant

Diversos estudis demostren que l’adquisició de coneixements de cuina està en la base de l’adopció d’hàbits alimentaris saludables en el futur. En concret, la promoció de la cuina i consum de peix entre els més petits els ajuda a acceptar-lo en la seva dieta diària i a gaudir dels seus beneficis nutritius.
L’Espai del Peix ofereix aquesta Setmana Santa una programació especial destinada a nois i noies entre 8 i 12:
Petits Xefs a l’Espai del Peix
L’activitat té per objectiu que els nens coneguin les diverses classes de peixos, els seus valors nutritius i culinaris i la seva aplicació en una cuina marinera senzilla, saludable i divertida. L’activitat estarà dirigida pel cuiner Oriol Blanes.
19 d'abril: Coca recapte
20 d'abril: Lassanya de peix
21 d'abril: Pastís de peix
Els tallers començaran a les 10h al Museu de la Pesca, i finalitzaran a les 13h a l'Espai del Peix.
PREU: 12€ per sessió. 30€ els tres tallers.
Per més informació. Espai del Peix. Telf: 972 312 333 | espaidelpeix@palamos.cat

1 d’abril del 2011

TAULA RODONA: EL PEIX COM A EPICENTRE D'OPORTUNITATS

Us convidem a assistir a la taula rodona sobre "El peix com a epicentre d'oportunitats". L'acte tindrà lloc a l'Espai del Peix el proper dimarts dia 5 d'abril a partir de les 19:00 h. L'objecte de debat és la idea de la importància de considerar el nostre peix com a matèria primera, de la qual que cal liderar la seva transformació, acció que pot generar noves oportunitats empresarials.
L'acte forma part de les sessions de l'anomenat "Grup Innovació: Palamós com a economia coordinada", creat per l'Ajuntament de Palamós amb l'objectiu de propiciar l'interès pel debat sobre la coordinació conjunta del sector empresarial i públic cap a objectius innovadors i d'interès comú.
Moderarà l'acte Josep Mª Prat, cap de laboratori de l'Hospital de Palamós.

PROGRAMA

J.M. Prat (5’) - Cap Laboratori. Hospital de Palamós: Introducció: objectiu de la sessió.
M. Teresa Ferrés (10’) - Alcaldessa de Palamós: Necessitat d’aplicar aquest model al peix, amb contraposició al model purament comercial. La Gamba de Palamós com 1º pas.
*-T. Izquierdo (10’) – Empresari Restauració: Com veu la possibilitat d’enfocar un projecte com aquest, des del prisma multifacètic d’empresari, cuiner i professor de la restauració.
X. Ribera (10’) – President de la Cambra de Comerç: Com a coneixedor del món empresarial de Palamós, quines estratègies creu més adequades?
J. L. Alegret (15’) –Director de la Càtedra d’Estudis Marítims (Universitat de Girona – Ajuntament de Palamós): Paper que ha de tenir la Càtedra d’Estudis Marítims amb un projecte com aquest.
R. Brugada (15’) – Degà de la Facultat de Medicina. Universitat de Girona: Quines oportunitats té el peix com a aliment saludable en un entorn com el que plantegem?
Torn obert de paraules (55’)